Čistač jezika metal

popust na čistače jezika

14,40 Kn
Vrsta proizvoda: 
Brend: 

Detalji o proizvodu:

Čišćenje jezika je drevna Ayurvedska metoda koja danas postaje sve popularnija zbog toga što efikasno liječi zadah iz usta.

Međutim ova metoda ima i druge dobrobiti za zdravlje i može biti važan element Vašeg programa za čišćenje organizma.

Dok spavamo, naše tijelo je zaokupljeno izbacivanjem toksina iz organizma.

Jezik je jedan od organa, preko kojeg tijelo eliminira toksine iz probavnog trakta.

Dio tih toksina manifestira se kao bijele naslage na jeziku.

Nježno stružući jezik svako jutro, možete ga očistiti od toksina i riješiti se lošeg zadaha iz usta.

Jezik je ogledalo zdravlja

Jezik je jedno od ogledala u kojem se zrcali stanje našeg organizma. Njegov oblik, boja, suhoća-vlažnost, naslage te moguće brojne promjene poput izraslina, pukotina, linija...važni su dijelovi slagalice koji, svi zajedno, stvaraju jasnu sliku zdravlja, ali samo onome tko zna čitati takve poruke i tko je dovoljno školovan za to da postavlja ayurvedsku dijagnozu. Međutim, jedan od pokazatelja koji svima može biti od koristi u svakodnevnom praćenju vlastitog zdravstvenog stanja su uočene naslage na području jezika.

 
Naslage su uvijek znak neravnoteže i da je došlo vrijeme u kojem se trebaš okrenuti svome zdravlju kako ne bi došlo do bolesti. Zdrav jezik je uvijek svježe, ružičaste boje. Svaki oblik naslaga, bez obzira na njihovu količinu i boju, znak je pojave toksina u tijelu. Ayurvedski liječnik će ti nakon dijagnoze reći do kakvog je poremećaja došlo i što trebaš promijeniti u prehrani ili navikama. Ako si zdrava već od danas ti toplo savjetujem da kreneš s navikom čišćenja jezika.
 
 
Kada je najbolje čistiti jezik?
 
Najbolje vrijeme za čišćenje je vrijeme jutarnje higijene, na miran i prazan želudac. Postupak je jednostavan. Isplazi jezik, uzmi svoju strugalicu za njene krajeve i njome blago pređi po njegovoj površini. Ne čini to grubo, snažno niti naglo. Jezik je mekan i osjetljiv organ i dovoljno je lagano prijeći njegovom površinom pa da na strugalici ostanu tragovi nakupina. Strugalicu zatim isperi i ponovi taj postupak nekoliko puta sve dok ne očistiš jezik.