Kristalna Himalajska sol EKO
28,75 Kn
-+
Vrsta proizvoda: 
Brend: 

Detalji o proizvodu:

EKO Himalajska sol najčišća je sol na Zemlji. Kopa se u podnožju Himalaje i melje ručno kako bi se sačuvale sve nutritivne vrijednosti. Koristi se umjesto kuhinjske soli: za začinjanje hrane te terapeutske napitke i kupke (za kupke se koristi krupno mljevena sol).

Himalajska sol je jedina sol koja ima savršenu kristalnu strukturu.

Iz takve kristalne strukture naše tijelo bez velikog napora može lako i jednostavno apsorbirati sve vrijedne minerale i elemente u tragovima.

Himalajska sol je ujedno i najčišća sol na svijetu te posjeduje 84 minerala i elementa istovjetnih onima u ljudskom tijelu.

Dostatna količina minerala, elemenata u tragovima i elektrolita nužna je za očuvanje zdravlja.

Bilo njihov nedostatak ili neuravnoteženi  unos uzrokuje promjene u tjelesnim funkcijama, zbog čega 'obična' sol i jest nezdrava.

Takva sol za razliku od himalajske između ostalog ne sadrži nimalo elektrolita poput kalija, kalcija i magnezija  koje gubimo primjerice pojačanim znojenjem tijekom velikih vrućina,  tjelovježbe ili bolesti.

Himalajska sol pripada u skupinu kamenih soli, no za razliku od ostalih, nastala je pod golemim tektonskim pritiskom u trajanju od 250 milijuna godina.

Podrijetlom iz pramora, potpuno ekološki čistog sustava, dobiva se  u podnožju Himalaje.

Ručno se melje, pere i suši na suncu, čime su u potpunosti očuvani svi njezini vrijedni sastojci.