Koje su zdrastvene prednosti Shatavari praha?

67978zuhijk | Bio Rama Koje su zdrastvene prednosti Shatavari praha?
 • Što je Shatavari prah?
 • Zdravstvene prednosti Shatavari praha
 • Rizici od Shatavari praha
 • Kako koristiti Shatavari prah

Shatavari prah je prirodni dodatak koji se koristi za liječenje dugog popisa bolesti. Prije nego odete u lokalnu trgovinu zdravom hranom da uzmete malo shatavari praha, razmislite o rizicima i prednostima. Što moderna istraživanja imaju reći o ovom drevnom lijeku?

Što je Shatavari prah?

Shatavari prah je popularan u praksi Ayurvede . Ayurveda je tradicionalna praksa prirodne medicine koja je započela u Indiji prije više od 3000 godina. Ayurveda potiče ravnotežu između okoliša i vašeg uma, tijela i duha.

Shatavari prah dolazi iz korijena biljke Asparagus racemosus . To je povezano sa šparogama koje vidite u vašoj lokalnoj trgovini, pod nazivom Asparagus officinalis , ali to nije ista biljka. Asparagus racemosus porijeklom je iz Indije.

Shatavari je adaptogena biljka. Iako nema mnogo znanstvenih istraživanja koja bi poduprla ove tvrdnje, adaptogene biljke koriste se za reguliranje hormona koje proizvode hipotalamus, hipofiza i nadbubrežne žlijezde . ‌Kao i sve adaptogene biljke, shatavari se može koristiti da pomogne vašem tijelu da upravlja stresom i poboljša vaše cjelokupno zdravlje.

uzi6758567 | Bio Rama Koje su zdrastvene prednosti Shatavari praha?

Zdravstvene prednosti Shatavari praha

Naziv shatavari dolazi iz sanskrta i može se prevesti kao “lijek od stotinu bolesti”. Kao što naziv implicira, popis stanja za koje se shatavari koristi je prilično dugačak. 

Antioksidans. Korijen shatavari proizvodi tri antioksidansa : racemofuran, asparagamin A i racemosol. Antioksidansi mogu spriječiti oštećenja i bolesti u vašem tijelu. 

Antivirusno. Shatavari ima antivirusna svojstva i može se koristiti za liječenje ili prevenciju virusnih infekcija.

Pojačajte imunološki sustav. Rana istraživanja na životinjama sugerirala su da bi shatavari mogao ojačati vaš imunološki sustav.

Liječenje ulkusa. Shatavari prah pomaže kod čireve na želucu i može spriječiti nastanak čira u budućnosti.

Podržava laktaciju. Majke koje doje koriste shatavari prah za povećanje proizvodnje mlijeka . Shatavari povećava proizvodnju prolaktina, hormona koji je važan za dojenje. 

Balansiranje hormona. Žene koriste shatavari za liječenje stanja povezanih s neravnotežom hormona kao što su sindrom policističnih jajnika ( PCOS ) i neplodnost .

Smanjite simptome menopauze. Mala studija pokazala je da uzimanje biljne mješavine koja je uključivala shatavari značajno smanjuje navale vrućine .

Ostale moguće pogodnosti. Shatavari je zaslužan za liječenje i prevenciju mnogih drugih stanja, iako su potrebna daljnja istraživanja. 

Druga stanja koja shatavari mogu pomoći u poboljšanju uključuju: 

 • Odvikavanje od alkohola 
 • Anksioznost
 • Kamenac u mjehuru i bubrezima
 • Bronhitis 
 • Dijabetes i dijabetička neuropatija 
 • Žgaravica
 • Sindrom iritabilnog crijeva ( IBS )
 • Upala 
 • Problemi s  pamćenjem
 • Ublažavanje boli
564754ftghgfn546 | Bio Rama Koje su zdrastvene prednosti Shatavari praha?

Kako koristiti Shatavari prah

Ako odlučite isprobati shatavari prah, moći ćete ga pronaći na internetu ili u lokalnoj trgovini zdrave hrane. Shatavari se prodaje u prahu ili u obliku kapsula. 

Tradicionalni način korištenja shatavari praha je miješanje s vodom sobne temperature. Okus shatavari praha je sladak i pomalo gorak. Ako ne uživate u okusu, pomiješajte prah s mlijekom ili sokom. Možete ga i blendati u smoothie.

Ne postoji znanstveno utvrđen raspon doza. Prava doza za vas ovisit će o vašoj dobi, težini, zdravlju i drugim čimbenicima. Počnite s malom dozom da vidite kako vaše tijelo reagira. 

Dobro mjesto za početak je s najnižom preporučenom dozom koja je otisnuta na vašem dodatku. Uobičajena doza shatavari praha je 500 miligrama dva puta dnevno. 

Shatavari prah se koristi za liječenje širokog spektra stanja. Već poduprt tisućama godina tradicionalne medicine, shatavari sada obećava u ranim znanstvenim studijama. Međutim, zbog nedostatka propisa i ograničenih studija na ljudima, oprezno isprobajte “lijek od stotinu bolesti”.

Trenutno se čita:

Vastu - harmonizacija životnog prostora Ayurveda Ljepota Prirodno liječenje Zdravlje

Ayurveda – Vata doša i kako ju vratiti u ravnotežu…

Ayurveda Prirodno liječenje

14 svakodnevnih upotreba ulja čajevca

Ayurveda Prirodno liječenje

Koje su prednosti Kanchanar Guggulu-a

Ayurveda Imunitet Prirodno liječenje Zdravlje

Dabur Chyawanprash – ključ za zdrav život – potpuni vodič

Ayurveda Imunitet Prirodno liječenje Zdravlje

ALERGIJE – ŠTO PRIRODA NUDI KAO ODGOVOR?
Ova stranica koristi "kolačiće" (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "Prihvaćam"