15 načina kako otvarati i poticati svaku čakru

chakras 5957123 640 | Bio Rama 15 načina kako otvarati i poticati svaku čakru

Što više energije protječe kroz čakre, čovjek je zdraviji. Ako čakra ne može metabolizirati energiju, kažemo da je blokirana. Tok energije je preslab pa pojedini dijelovi tijela nisu opskrbljeni s dovoljno energije. Stoga postepeno nastaju kvarovi i smetnje koje prepoznajemo kao bolesti ili različite psihičke poteškoće na materijalnoj razini čovjekovog postojanja.

Postoje različiti sistemi harmonizacije čakri pomoću zvuka i boja ili tjelesnih vježbi, ne postoji univerzalno pravilo. Što se tiče tjelesnih vježbi, joga je dokazani sistem za uspostavljanje harmonije duha i tijela, dok su također za balansiranje čakri veoma učinkovite i vježbe 5 tibetanaca. Binauralni zvuci za svaku čakru prema njihovoj temeljnoj frekvenciji, počev od korijenske pa sve do krunske čakre.

Meditaciju na čakre možemo raditi tako što legnemo na pod, stavimo slušalice na uši (kako bi eliminirali sve nepoželjne zvukove), i dubokom koncentracijom na svaku čakru, počev od korijenske, slušajući zvuk zamišljamo kako čakra počinje titrati. Na primjer, za korijensku čakru zamišljamo da u korijenu kičme počinje titrati energija crvene boje koja iz svog centra titra prema vani i širi se u koncentričnim krugovima iz kojih izviru latice. Kada je u vizualizaciju istovremeno uključen i odgovarajući zvuk, mnogo je lakše osjetiti oživljavanje energije.

Također, u meditaciji se možemo služiti kristalima. Balansiranje čakri treba biti oslobođeno od bilo kakvog programiranja ili vizualiziranja želja, jedini cilj jeste osjetiti da smo u oceanu čiste svijesti, oslobođeni od svih prepreka, kao kada poslije velikih napora i uspona dođemo na vrh planine i uživamo u prizoru.

Ulazak u sebe zapravo i jeste put ka najvišim vrhovima, odakle tek vidimo da je svijet mnogo veći i širi nego što smo mi u svojoj skučenoj percepciji zamišljali.

Balansiranje čakri je najbolje raditi u vrijeme smanjene psiho-fizičke aktivnosti, najbolje neposredno pred spavanje, gdje kasnije nesvjesne sile nastavljaju raditi svoj posao u skladu s onim što je prethodilo.

Svaki dan stimuliramo naše čakra centre na svakakve načine; na primjer kroz različite misli ili fizički putem naših osjetila. Dnevno potičemo naše centre, svjesno ili nesvjesno, putem raznih metoda.

15 načina kako poticati svaku čakru:

1.MISLI

Misli su oblik energije. Znanost je dokazala da pozitivna misao dopušta našoj energiji da protječe slobodno i neograničeno, dok negativne misli smanjuju energiju u našem tijelu. Svaka misao (bilo mentalna ili emocionalna) povezana je s čakrom. Na primjer, strastvena misao je crveni energijski stimulans, ali ljuta misao smanjuje taj isti crveni energijski stimulans. Ovo znači da će kontinuirana ljutnja smanjiti energiju vaše korijenske čakre.

2. SUNCE

Ovo je naš najvažniji izvor energije. Svih sedam boja energije protiču kroz svjetlo od sunčevih zraka do zemlje. Ljudi, životinje, biljke, voda i naše čakre primaju energiju iz sunčeva svjetla. Ako niste u mogućnosti uživati u suncu po nekoliko sati dnevno, dodajte kvalitetnu žarulju punog spektra na radnom mjestu ili u lampi kod kuće.

3. HRANA

Kada sunčeve zrake obasjaju biljku, daju joj život/energiju. Jednom kad biljka apsorbira energiju, boja energije koja ostaje – energija je voća, povrća ili cvijeća. Bez ove energije naše tijelo ne bi moglo asimilirati nutritivne vrijednosti hrane. Uravnotežite vaše čakre svakodnevno jedući hranu koja sadrži svaku od sedam boja čakri (zato liječnici uvijek govore da jedete tanjur pun različitih boja… zbog vrijednosti boja!).

4. VIZUALIZACIJA

Meditacija i disanje (joga). Budući da je misao oblik energije, možete stimulirati vaše čakra centre kroz meditaciju, vizualizaciju ili udisanjem energije u određene čakra centre. Dodavanje boje pridonosi dodatnoj snazi vibracije čakre.

5. DRAGULJI/MINERALI

Dragulji i minerali također su oblici energije. Na primjer kristal sadrži sličnu kristalnu strukturu kao i ljudsko tijelo. Kristali povećavaju energiju i mogu biti programirani (npr. računalni čipovi i satovi). Nošenje nakita od dragog kamena ili postavljanje dragulja i minerala u svoj okoliš, jednostavan je način da apsorbirate zdrave vibracije dragulja i minerala.

Postoji jedan kristal koji je univerzalan, koji može da zamijeni sve druge i služi na svim nivoima – a to je najpoznatiji, najzastupljeniji i najkorišteniji – Gorski Kristal ili Kvarc.

Svakom energetskom centru, u ovisnosti od njegove uloge i nivoa vibracija odgovara i određena grupa kristala, a najjednostavniji način da to prepoznamo i odredimo jeste boja energetskog centra, odnosno boja samih kristala.

Prva čakra – jarko crvena boja – odgovara joj crveno i crno kamenje;

Druga čakra – narančasta boja – odgovara narančasto kamenje u svim nijansama, kao i svijetlo smeđe;

Treća čakra – topla žuta boja – odgovara žuto i zlatasto kamenje;

Četvrta čakra – smaragdno zelena boja (kao i roza boja) – odgovaraju zeleni i roze kristali;

Peta čakra – svijetloplava boja – odgovaraju kristali svih nijansi plave boje;

Šesta čakra – ljubičasta boja – odgovara ljubičasto kamenje, kao i jako tamno, bordo, purpurno

Sedma čakra – bijela sa zlatnim primjesama – bijelo i prozirno kamenje, kao i ono sa zlatnim primjesama.

chakra 3131643 640 | Bio Rama 15 načina kako otvarati i poticati svaku čakru

6. KUPKE U BOJAMA

Voda je provodnik energije, a boja je također energija. Dok ležite u obojenoj vodi vaše tijelo apsorbira vibracijske frekvencije boja. Uzmite vremena da pružite nešto natrag vašem tijelu i duši. Dok se kupate, balansirajte čakru misleći o tome što bi željeli postići od te specifične energije, možete dodati i aromaterapijsko ulje za kupanje koje je u skladu s tim. Nemojte koristiti kemijska bojila za hranu za bojanje vode.

7. AROMATERAPIJA

Eterična ulja su čista esencija biljke ili cvijeta. Svako ulje ima vibraciju koja je u skladu s bojom. Ulje sadrži ljekovita sredstva biljaka i cvijeća. Koristite samo kvalitetna terapeutska ulja (jeftina ulja mogu sadržavati toksine). Također, nikada ne primjenjujte ulja direktno na kožu (razrijedite).

8. TONIZIRANJE I ZVUKOVI

Vokalno možemo postići da zvukovi vibriraju istom frekvencijom kao i organi u našem tijelu. Redovito toniziranje/vokaliziranje može pomoći našim organima da ispravno funkcioniraju.

Zagađenje bukom može biti vrlo uznemirujuće za nas. Okružite se zvukovima koji vas čine sretnima i produktivnima!

Kada želimo raditi balansiranje čakri pomoću zvuka, najbolje je to raditi povezivanjem našeg slušnog sistema s odgovarajućim frekvencijama koje će podsjetiti naš energetski sistem na zaboravljeni, prirodni sistem funkcioniranja. Agresivnu osobu nikada nećemo smiriti vikom i agresijom, već umirivanjem, nastojanjem da je dovedemo u ravnotežu, budeći u njoj sjećanje da je harmonija mnogo prirodnije stanje.

9. TONIRANJE BOJAMA

Puštajući svjetlo na vaše tijelo kroz razne filtre za boje, vibracija boje biti će apsorbirana kroz vašu kožu utječući na određeni prostor u vašem tijelu.

10. SOLARIZIRANA VODA

Napunite vodu u obojenu čašu ili postavite obojeni filtar ispred čaše s vodom te pustite sunčeve zrake da obgrle vodu s energijom boja. Pobrinite se da čaša nije olovna i da sadrži čisti spektar boja.

11. SINTONIKA

Sintonika je tehnika korištenja boja kroz oči. Kroz oči stimuliramo našu hipofizu, koja pak otpušta hormone koji su povezani s pripadajućim organima iste frekvencije. Terapijske naočale koje su proizvedene s raznim filtrima boja mogu se nositi kad god vam treba zamah određenih boja ili čakra energije.

Pobrinite se da su naočale 100% UVA I UVB obložene ako ih nosite vani.

12. DEKOR

Svjesno koristite boje u vašem domu ili na radnom mjestu kako bi dobili pozitivniju i produktivniju energiju. Obojite sobu ili dodajte jastuke različitih boja, umjetnička djela, sagove, itd.

13. ODJEĆA

Ono što nosimo utječe na naše raspoloženje, um i razinu energije. Svjetlo prodire kroz našu odjeću povećavajući energiju boje koju nosimo. Što je življa boja odjeća, bolji je prijenos energije.

14. UMJETNOST I BOJE

Umjetnost i boje mogu se koristiti kao izlaz za izražavanje ili stimuliranje. Okružite se bojama, koje su primjerene za ono što želite postići u određenom prostoru. Koristite smirujuće boje u svojoj spavaćoj sobi i mentalno stimulirajuće boje na vašem radnom mjestu.

15. GLAZBA I PLES

Glazba utječe na nas na pozitivan ili negativan način. Svaka glazbena nota odgovara određenoj boji i čakra centru. Određeni zvukovi mogu stimulirati emocionalni, mentalni, fizički ili duhovni odgovor Na primjer, slušanje ili plesanje tzv primitivne, plemenske glazbe, poput zvuka bubnjeva, može napuniti energijom vaše tijelo i stimulirati korijen čakre.

Plešite i bubnjajte na suncu, u prirodi, veseli i obučeni u žive boje!

Zaključak

Harmonizacija čakri je dvosmjeran proces. Ne možemo primiti svjetlo, a da ga istovremeno ne krenemo emitirati iz sebe.

Ne možemo ništa dobiti, a da istovremeno ne dajemo. Mi smo samo posrednici i trebamo osloboditi svoje prijemnike energije, da ista slobodno prolazi.

Kada razumijemo važnost svake čakre, možemo praktično primijeniti određene energije svake od njih kako bi pronašli balans u svakodnevnom životu prepunom odnosa s ljudima i nama samima.

Prolaziti put ljudske svijesti je ono što duše rade od početka vremena. Svi smo u istom čamcu – na putu preko mora – žeđajući za dostizanjem vječne obale. Zabavite se na svojim putovanjima, jer uistinu, rastemo kroz ove zadatke duše i to je cijeli razlog zašto smo ovdje.

Kada možemo praktično primijeniti lekcije koje svaka čakra nosi, povezat ćemo duh i znanje. Vidljivo je kroz opipljive, konkretne činjenice koliko možemo kanalizirati svaku energiju u ovaj tjelesni svijet. A jednom kad možemo povezati sve čakre i iskustva koja dolaze iz svake u cjelinu, tada smo uistinu povezani sami sa sobom i Bogom.

Trenutno se čita:

Ljepota Prirodno liječenje Zdravlje

Da li trebam nositi rupičaste naočale?

Ayurveda Imunitet Prirodno liječenje Zdravlje

6 načina ako chyawanprash može pomoći vašem zdravlju i imunitetu

Ayurveda Imunitet Prirodno liječenje Zdravlje

ALERGIJE – ŠTO PRIRODA NUDI KAO ODGOVOR?

Ayurveda Imunitet Ljepota Prirodno liječenje Zdravlje

Bakar, zašto je dobro piti iz bakrenih posuda!
Ova stranica koristi "kolačiće" (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "Prihvaćam"