Sri Yantra – Sveta geometrija za tvoj dom

sri | Bio-Rama Sri Yantra – Sveta geometrija za tvoj dom

Sri Yantra je najdrevniji simbol svete geometrije. Njezin kompleksni dizajn od devet međusobno ispresjecanih trokuta predstavlja matricu cijelog svemira, i savršenu ravnotežu između svih suprotnosti. Samo gledanjem Sri Yantre i meditiranjem sa Sri Yantrom, naše energetsko tijelo i sve čakre unutar njega počinju prirodno manifestirati više harmonične vibracije.

Vjeruje se da se sva Božanstva i sve shakti nalaze unutar Sri Yantre. Sri Yantra sadrži sve energije unutarnjeg i vanjskog svemira u cjelosti, te u svoj njihovoj kompleksnosti. Meditacija uz Sri Yantru pomaže nam uravnotežiti sve energije na svim razinama, istovremeno u naš život unoseći mnoge blagoslove poput jače koncentracije, pročišćenja srca, te privlačenja ljubavi, mudrosti i bogatstva. Sri Yantra uklanja negativne vibracije i transformira ih u pozitivne.

Zbog toga se Sri Yantra smatra jednim od najmoćnijih alata korekcije prostora u Vastuu. Instaliranje pravilno aktivirane Sri Yantre u naš životni prostor, jednako je unošenjem beskrajnog generatora božanske energije.

Kako ti Sri Yantra može pomoći u unošenju pozitivnih vibracija u tvoj dom?

  1. Stavi ju iznad glavnog ulaza u dom. Naš Gurudev, Paramahamsa Vishwananda, više puta je rekao da stavljanje Sri Yantre iznad glavnog ulaza uklanja mnoge Vastu defekte i privlači blagoslove u naš dom.
  2. Stavi ju ispod čaše s vodom. To će energizirati tvoju vodu i ispuniti ju iscjeljujućom energijom.
  3. Stavi ju na sjeverni zid svojeg doma. Na taj način ćeš privući više obilja i novih mogućnosti u svoj život. Preporuča se da se za tu svrhu koristi zelena Sri Yantra.

Zašto su ručno obojane Sri Yantre puno moćnije?

Naš Gurudev je više puta rekao da su ručno obojane Sri Yantre puno moćnije od “tvornički izrađenih” ili isprintanih. U prošlosti se Sri Yantra uvijek izrađivala ručno, kroz dubok proces meditacije, jer bez svjesnosti i predanosti za vrijeme bojanja, Yantra neće imati gotovo nikakav efekt. Naša svjesnost je ona koja ju aktivira.

Za vrijeme bojanja Sri Yantre, osim što ju ispunjavamo svojom svjesnom energijom i manifestiramo božanski potencijal koji je skriven unutar nas, svoj unutarnji svemir dovodimo u stanje harmonije i ravnoteže. Svakim pokretom kista budimo određeni božanski dio unutar nas i dovodimo ga u stanje ravnoteže.

Zašto je toliko važno imati aktiviranu Sri Yantru?

Sveta geometrija je uvijek povezana sa svetim vibracijama. Svaka yantra ima svoju pripadajuću mantru koja ju aktivira i pretvara u generator božanske energije. Postoji svega par ljudi koji imaju mogućnost pravilno aktivirati Sri Yantru, jer je za to potrebna inicijacija Gurua u tajnu Sri Vidya mantru (jedina mantra koja može aktivirati sve potencijale Sri Yantre). Sri Yantra koja nije aktivirana ovom tajnom mantrom neće manifestirati svoj puni potencijal. Naš Gurudev, Paramahamsa Vishwananda, jednom je rekao da Sri Yantra koja nije pravilno aktivirana ima efekt više-manje kao običan komad papira ili metala.

izvor: Atma.

Ova stranica koristi "kolačiće" (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "Prihvaćam"