Aergija ili prehlada, kako prepoznati kod dijece!

Allergies | Bio Rama Aergija ili prehlada, kako prepoznati kod dijece!

Temperatura postaje sve viša – i mnogi su ljudi počeli kihati, trljati oči i puhati nos stalno.

Proljeće i ljeto mogu biti jadni za osobe koje pate od alergija, a to vrijedi i za djecu.

Možda je lako prepoznati vlastite simptome alergije, ali čak i najiskusnijem roditelju može biti teško razlikovati alergije u djetinjstvu od prehlade.

Jedan od glavnih pokazatelja da dijete ima sezonsku alergiju? Trljaju lice, kaže alergolog Sandra Hong, dr. med.

“Oni trljaju oči i trljaju nos”, kaže ona. “Ponekad će djeca dobiti ovu malu sićušnu boru, točno na nosu, a to je zato što je zapravo guraju. Tako da ćete tamo vidjeti mali nabor samo od svog trljanja nosa koje rade.”

Djeca koja imaju alergije mogu se osjećati prilično jadno, a njihovi simptomi mogu im onemogućavati koncentraciju u školi ili tijekom sudjelovanja u izvannastavnim aktivnostima.

Većina djece sa sezonskim alergijama zvučat će zagušeno. Roditelji također mogu primijetiti da njihovo dijete jede otvorenih usta jer ne može učinkovito disati kroz nos, kaže dr. Hong.

Neka djeca također imaju simptome astme, zbog čega osjećaju nedostatak zraka i često kašlju.

girl allergies air pollution | Bio Rama Aergija ili prehlada, kako prepoznati kod dijece!

Mogu li svom djetetu dati lijekove protiv alergija?
Lijekovi koji se izdaju bez recepta kao što su slani sprejevi, steroidni sprejevi za nos i antihistaminici mogu biti učinkoviti kod djece, ali dr. Hong preporučuje da roditelji razgovaraju sa svojim liječnikom.
Ako vaše dijete stalno ima simptome alergije, dr. Hong savjetuje da budete proaktivni i potražite liječničku pomoć kako bi se moglo usredotočiti na školu umjesto na cjelodnevno curenje nosa i kihanje.

7 stvari koje morate imati na umu kada pokušavate kontrolirati alergije vašeg djeteta:

Ako alergije izvlače najbolje od vašeg djeteta, sljedeće vam točke mogu pomoći u razumijevanju procesa i određivanju najboljeg načina djelovanja.

#1: Upoznajte svog protivnika
Kihanje, svrbež nosa i grla te svrbež očiju i crvenilo obično signaliziraju alergije. Poput prehlade, alergije stvaraju nosnu drenažu, ali ona izgleda prozirno i vodenasto. Kod prehlade sluz je gušća i žuta ili zelena.

how to help your child get relief from seasonal allergies header | Bio Rama Aergija ili prehlada, kako prepoznati kod dijece!

#2: Godine su važne
Djeca od 3 do 5 godina mogu imati sezonske alergije. Kućni alergeni, poput grinja i dlake kućnih ljubimaca, mogu utjecati na djecu od 1 ili 2 godine. Odrasli mogu prerasti alergije u djetinjstvu ili mogu postojati tijekom cijelog života.

#3: Roditelji to prenose
Djeca često nasljeđuju alergije od mame ili tate. Dijeca nisu uvijek alergična na iste stvari. Nasljeđujete sposobnost da postanete alergični, a ne specifičnu osjetljivost na alergen.

#4: Antihistaminske kapi za oči pomažu kod svrbeža, ali izbjegavajte one koje smanjuju crvenilo. Što se tiče raznih ljekova koji se nude kao pomoć kod alergija,ispitajte sve do najmanjeg detalja svog liječnika prije nego što ih date svom djetetu jer mogu uzrokovati brojne nuspojave i ozbiljne komplikacije.

Boulder Medical Center Childrens Allergies3 | Bio Rama Aergija ili prehlada, kako prepoznati kod dijece!
Girl sneezing ing field of flowers.

#5: Čak i ako se vaše dijete osjeća bolje, možete mu nastaviti davati lijekove protiv alergije ili sprej za nos tijekom sezone peludi.

Kada djetetu dajete sprej za nos, isprobajte ovu tehniku: umetnite aplikator u desnu nosnicu, ne predaleko. Usmjerite prema desnom oku i poprskajte. Ponovite na lijevoj strani. Pravilno prskanje pomoći će boljem djelovanju lijeka i smanjenju krvarenja iz nosa koje može biti moguća nuspojava.

#6: Izbjegavanje peludi
Izbjegavanje je najbolji tretman za alergije, ali je teško kada okidač lebdi u zraku. Međutim, postoje načini za smanjenje izloženosti vašeg djeteta peludi. Pelud trave i korova obično ima vrhunac ujutro, stoga aktivnosti na otvorenom sačuvajte za večer kada je to moguće. I neka vaše dijete nosi sunčane naočale kada se igra vani kako biste spriječili svrbež, nadraženost očiju.

Unutra možete stvoriti zonu bez peludi u spavaćoj sobi vašeg djeteta. Obavezno držite prozore zatvorenima kako ne bi ušla pelud. Još jedna stvar koju možete učiniti je koristiti HEPA filtar za centralnu jedinicu klima uređaja ili osobni filtar za zrak u sobi vašeg djeteta kako biste smanjili pelud u zatvorenom prostoru. A nakon zabave na otvorenom, pobrinite se da se vaše dijete istušira i opere kosu prije spavanja.

#7: Shvatite opasnosti neliječenih alergija
Djeca sa sezonskim alergijama također mogu imati astmu. Kada se alergije ne kontroliraju, mogu uzrokovati napade astme, s kašljem, piskanjem i problemima s disanjem. Čim primijetite da vaše dijete ima problema s alergijama, odmah ih počnite liječiti. I čim izmaknu kontroli, obratite se svom liječniku.

639e5fb4 1b49 467b 9625 3a1136a6c8fd | Bio Rama Aergija ili prehlada, kako prepoznati kod dijece!

ZA PRIRODNU POMOĆ KOD ALERGIJA PREPORUČAMO:

Trenutno se čita:

Ayurveda Ljepota Prirodno liječenje

Gotu Kola – sve što trebate znati

Prirodno liječenje Ayurveda

Što je Triphala?

Ayurveda Imunitet Prirodno liječenje Zdravlje

Terapeutski dodir Marme – terapija kroz 108 točaka u tijelu

Ayurveda Imunitet Ljepota Prirodno liječenje Zdravlje

KAKO NAM POMAŽE BAKAR? Savjeti…

Ayurveda Ljepota Prirodno liječenje Vastu - harmonizacija životnog prostora

SHATAVARI: KRALJICA BILJA
Ova stranica koristi "kolačiće" (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "Prihvaćam"