Dabur Chyawanprash – ključ za zdrav život – potpuni vodič

biomolecules 09 00161 g001 | Bio Rama Dabur Chyawanprash - ključ za zdrav život - potpuni vodič

Kako je životna utrka svakim danom sve teža i teža, prosječni čovjek nije u stanju prepoznati znakove stresa, tjeskobe i starenja. Budući da inducirani stres u našem svakodnevnom životu postaje prepreka zdravom životu, prirodno je da ljudsko tijelo s vremenom počinje reagirati i podleći štetnim učincima ovog nevidljivog ubojice. 

Povrh toga, opasnosti od onečišćenja i nezdrave prehrambene navike i načina života, osoba srednjih godina postaje osjetljivija na rizik od srčanog udara. Stoga je vrlo važno priznati prisutnost tih tihih ubojica u našim životima i prepoznati njihov štetni učinak na nas. 

Posljedice nezdravog načina života:

Čak i u odsutnosti bilo kakve prethodne bolesti u obitelji koja je povezana sa stresom i hipertenzijom, osoba bi zbog svog zanemarenog načina života mogla tiho krenuti prema velikom srčanom zastoju. Evo kratkog popisa koji će vas upoznati s uobičajeno zanemarenim simptomima nezdravog tijela:

 • Nesanica i nesanica praćena glavoboljom i nemirom
 • Povećani broj slučajeva infekcija, alergija i bolova u grlu. 
 • Niska razina energije i čest umor
 • Nizak apetit i nemogućnost uživanja u zdravoj probavi 
 • Nezdrava razina kolesterola u krvi 
 • Česte bolesti ili bolesti koje su izazvane minimalnom izloženošću patogenima ili teškim vremenskim uvjetima
 • Slučajevi fluktuacije krvnog tlaka s previsokim ili preniskim krvnim tlakom
 • Povećan broj respiratornih poremećaja i potrebni česti odlasci liječnicima
 • Mučnina i gubitak okusa zbog slabosti i slabog apetita
 • Nezdravo stanje srca otkriveno u raznim testovima i izvještajima. 
chyavanprash 546trespoon | Bio Rama Dabur Chyawanprash - ključ za zdrav život - potpuni vodič

Dok će reguliran način života i revnost za zdravom hranom pomoći poboljšati tjelesni mehanizam i ojačati imunitet, ne može se zanemariti da nas svakodnevni život tjera da zanemarimo razrađena ili zamršena pravila prehrane. Većina nas neprestano trči u vremeplovu koji nas pokreće da ostanemo ispred u utrci života i sredstava za život. Kao rezultat toga, poboljšanje nečijeg načina života i prehrambenih navika pomaže nam da trebamo nekoliko kratkih putova kako bismo poboljšali svoje zdravlje. Jedno rješenje koje vam pada na pamet je korištenje Ayurvede i njezinih principa u borbi protiv demona modernog života. 

Postoji mnogo ayurvedskih recepata za jačanje imuniteta koji pomažu da performanse prosječnog ljudskog tijela stalno i čvrsto rastu. Jedna takva formulacija koja je Indijancima uvijek bila omiljena otkako je proizvod lansiran na tržište je Dabur Chyawanprash . Proizvod je komercijalno dostupan na indijskim tržištima od 1990-ih i dokazao je svoju učinkovitost u pomaganju milijunima indijskih obitelji u održavanju dobrog zdravlja. U današnje vrijeme, proizvod se i dalje drži kao postojano rješenje za izgradnju imuniteta i jačanje duha i tijela sa svojim bitnim sastojcima za borbu protiv štetnih učinaka brzog starenja, stresa, tjeskobe i hipertenzije.  

Sastojci chyawanprasha:

Dabur Chyawanprash , ranije poznat kao Dabur Lal Chyawanprash je ajurvedska formulacija zasnovana na drevnim svetim spisima Indije. Ayurveda ukazuje na to da priroda ima sve sastojke koji pomažu ljudskom tijelu u borbi protiv nesreća i strepnje ljudskog rođenja, te predlaže jedinstvene i rijetko pronađene sastojke iz prirode koji se koriste kao zdravstveni dodaci i lijekovi. Dabur Chyawanprash kreiran je u obliku paste koja je formulirana na bazi više od 41 biljke i ajurvedskog praha.  

Sastav Dabur Chyawanprash ima sljedeće vrlo važne sastojke:

Bilva:

| Bio Rama Dabur Chyawanprash - ključ za zdrav život - potpuni vodič

Poznato da jača imunitet u ljudskom tijelu, sjemenke, listovi i stabljike Bilya važni su sastojci svih ajurvedskih mješavina. 

Amla:

Amla 76cb0eda 3721 4059 af02 | Bio Rama Dabur Chyawanprash - ključ za zdrav život - potpuni vodič

Bogata esencijalnim antioksidansima, ova ajurvedska biljka je lijek koji morate imati i djeluje kao Rasayana, Cakususya i Trodosajit. 

Brahmi:

ghj544544 | Bio Rama Dabur Chyawanprash - ključ za zdrav život - potpuni vodič

Tradicionalna ayurvedska biljka koja je poznata kao promicatelj intelekta, pomaže u poboljšanju snage pamćenja i održava živce mirnima. Također ima antioksidanse u sebi i pomaže protuupalnim sastojcima u borbi protiv infekcija. Poznato je da ima imunomodulatorno djelovanje na ljude. 

Ashwagandha:

asdsad2w35325 | Bio Rama Dabur Chyawanprash - ključ za zdrav život - potpuni vodič

Ova ayurvedska biljka pomaže u borbi protiv stresa i depresije, a također jača funkciju mozga, bori se protiv tjeskobe i depresije te drži pod kontrolom razinu šećera i kortizola u krvi. 

Hareetaki:

sad5347567u | Bio Rama Dabur Chyawanprash - ključ za zdrav život - potpuni vodič

Ovaj prah se obično stvara od sjemenki biljke Hareetaki i bogat je antioksidansima, bioaktivnim spojevima i masnim kiselinama. Pomaže tijelu u borbi protiv dijabetesa, neurodegenerativnih stanja, poremećaja probave, poremećaja seksualnog zdravlja, simptoma prekomjerne težine i općih infekcija koje uzrokuju bakterije i klice. 

Dashmul:

| Bio Rama Dabur Chyawanprash - ključ za zdrav život - potpuni vodič

Stvoren od ekstrakata deset različitih korijena, ovaj sastojak liječi astmu i srodne bolesti, poboljšava apetit i probavu te liječi grlobolju, kašalj, bol i upalu. 

Ghrit ili Ghee:

| Bio Rama Dabur Chyawanprash - ključ za zdrav život - potpuni vodič

Ghrit ili Ghee je najčišći sastojak koji tijelu daje ogromnu snagu i pomaže u borbi protiv boli, kašlja i prehlade. Također jača pluća. 

Pippali:

Pippali f41691d9 e503 4c07 897b | Bio Rama Dabur Chyawanprash - ključ za zdrav život - potpuni vodič

Tradicionalna ayurvedska moćna biljka, Pippali znanstveno je dokazano da potiče povećane razine makrofaga u borbi protiv klica, alergena i patogena koji uzrokuju kašalj, prehladu, respiratorne poremećaje i probavne infekcije. Ima pojačan učinak koji daje trenutnu aktivaciju i oslobađanje od klice koja uzrokuje infekciju.  

Yashtimadhu :

| Bio Rama Dabur Chyawanprash - ključ za zdrav život - potpuni vodič

Poznato je da ova ajurvedska biljka ima trostruki učinak kao što je povećanje snage mišića, suzbijanje kašlja i poboljšanje kvalitete glasa. Stoga je ovaj sastojak omiljen među umjetnicima pjevačke profesije. Također je bogat antioksidansima. 

Gokshura :

sdfsdf325r4wadsdsgfds876iuzjhgn024 | Bio Rama Dabur Chyawanprash - ključ za zdrav život - potpuni vodič

Vrlo rijetko se nalazi u subhimalajskim šumama Indije, Gokshura ima ljekoviti učinak na bilo koje unutarnje ili vanjske štete uzrokovane u tijelu, a također povećava imunitet i pomaže u poticanju zdravog života. 

Dabur Chyawanprash sadrži 41 ayurvedski sastojak koji su pomiješani kako bi se stvorio snažan napitak elemenata za jačanje imuniteta. Najvažniji od njih navedeni su gore.    

Svojstva i zdravstvene prednosti chyawanprasha:

Potentnost Dabur Chyawanprasha dobro je poznata na indijskom tržištu. Ima kupce iu inozemstvu zbog sljedećih zdravstvenih prednosti: 

 • Poboljšanje probave : Zbog prisutnosti važnih ayurvedskih sastojaka koji pospješuju probavu, Dabur Chyawanprash pomaže poboljšati probavu, bori se protiv probavnih poremećaja, poboljšava apetit, smanjuje zatvor i plinove uzrokovane nezdravom probavom. 
 • Antispazmodik: Dabur Chyawanprash smanjuje tjelesnu bol uzrokovanu grčevima mišića i jača snagu tijela da tolerira bol u slučaju bilo kakve ekstremne ozljede. 
 • Stimulans apetita: Dok je povećani apetit zdrav, Dabur Chyawanprash pomaže u debljanju poboljšanom probavom. 
 • Djelovanje protiv mučnine ili antiemetika: Dabur Chyawanprash ima moć spriječiti povraćanje i sadrži sastojke koji sprječavaju povratak povraćanja boreći se s uzrokom povraćanja. To smanjuje mučninu i osoba se osjeća zdravo.  
 • Antisekretorni: Dabur Chyawanprash pomaže u smanjenju nezdravog lučenja želučanog soka što uzrokuje dispepsiju. To optimizira ciklus gladi i održava probavu zdravom. 
 • Antioksidans: Bogat antioksidansima koji jačaju imunološki sustav tijela, Dabur Chyawanprash pomaže u preokretanju znakova starenja. 
 • Antimikrobno: Sa sposobnošću borbe protiv mikroba, Dabur Chyawanprash pomaže preokrenuti učinak slučajnog ulaska klica i mikroba u tijelo 
 • Protuupalno:   sastojci Dabur Chyawanprasha također liječe upale i smanjuju bolove povezane s tim upalama. 
 • Stimulator jetre: Učinak vaše jetre je poboljšan zahvaljujući poboljšanoj probavi koju potiče  Dabur Chyawanprash .
 • Zaštita jetre: može se pouzdati u održavanje jetre u dobrom radnom stanju i kod djece i kod odraslih, a ima i ljekovita svojstva za promicanje dobrog zdravlja i funkcije jetrenih stanica.
 • Protiv astme: sastojci u Dabur Chyawanprash -u imaju vrlo snažan utjecaj na smanjenje astme i srodnih respiratornih poremećaja. Zapravo, Chyawanprash je siguran način da ostanete zdravi tijekom zime. 
 • Anti-respiratorni poremećaji: Dabur Chyawanprash smanjuje uobičajene respiratorne poremećaje kao što je otežano disanje uzrokovano infekcijama i zagađenjem i alergijom zbog prašine .
 • Protiv groznice – sastojci u ovom proizvodu imaju tu sposobnost da preokrenu znakove groznice uravnotežujući tjelesnu temperaturu i boreći se protiv mikroba i klica.  
 • Pospješuje mršavljenje –   poboljšava sintezu i razgradnju masnih kiselina kako bi se smanjilo nakupljanje neželjene masti u tijelu. To pomaže u gubitku težine i kontroliranom debljanju kako bi tijelo održalo zdravlje. 
 • Pomaže kod rana i infekcija – Sa sastojcima koji pomažu u čišćenju krvi i borbi protiv mikroba, rane i infekcije brzo zacjeljuju i pacijent se može brzo oporaviti. 

Gdje se koristi Chyawanprasha:

Dabur Chyawanprash je koristan u liječenju kliničkih simptoma poremećaja u vašem tijelu. Neki od njih su sljedeći:

 • Smanjenje tjelesne boli: Dabur Chyawanprash ima sposobnost smanjenja tjelesne boli jer sastojci u njemu mogu smanjiti grčeve mišića i optimizirati aktivnost živaca kako bi smanjili bol i pružili trenutno olakšanje pacijentu. 
 • Želučane smetnje: Probavne smetnje u želucu mogu biti kronični problem kod mnoge djece i odraslih. Dabur Chyawanprash može pomoći u smanjenju znakova želučane probavne smetnje i moći će olakšati kronične simptome ovog stanja. 
 • Zatvor: Dabur Chyawanprash smanjuje probleme zatvora zahvaljujući snažnim sastojcima prisutnim u njemu. 
 • Povraćanje: Kako bi se zaustavila jaka mučnina i povraćanje, pacijentu se daje žlica Chyawanprasha i pomaže u trenutnoj kontroli želučanog i kiselog refluksa izazvanog povraćanjem. 
 • Kašalj i prehlada: Kontinuirana uporaba Dabur Chyawanprasha pomaže u sprječavanju prehlade i kašlja jer sastojci u proizvodu pomažu u borbi protiv klica, virusa i bakterija kako bi se izbjegli ovi simptomi. Povećano pročišćavanje krvi i poboljšana probava dovode do zagrijavanja tijela, što je neophodno u ekstremnim zimskim uvjetima.
 • Kontrola dijabetesa: Sa sastojcima koji pomažu u kontroli dijabetesa, Dabur Chyawanprash  se pokazao učinkovitim za mnoge starije i mlade pacijente koji ga redovito jedu. 
 • Mršavljenje – Dabur Chyawanprash pomaže u borbi protiv sindroma prekomjerne težine i pomaže u prevenciji pretilosti. Esencijalni minerali i vitamini prisutni u sastojcima pomažu u održavanju visokog metabolizma i učinkovitom razgradnji masnih kiselina.

Chyawanprash Doziranje: 

Dabur Chyawanprash se općenito uzima na sljedeće načine.

 • Uzmite 2 žlice dnevno za odrasle
 • Uzmite ga jednom ujutro i jednom navečer
 • 1 žlica odjednom za djecu stariju od 3 godine
 • Uzmite Chyawanprash s toplim mlijekom ili vodom 
889488dfgfdgd27 | Bio Rama Dabur Chyawanprash - ključ za zdrav život - potpuni vodič

Savjeti:

Dabur Chyawanprash može dugo ostati svjež i jestiv ako se pridržavate sljedećih savjeta.

 • Čuvajte u priloženoj hermetički zatvorenoj posudi
 • Čuvati na hladnom i suhom mjestu; pod temperaturom okoline 

Dabur Chyawanprash dostupan je u svakoj državi Indije, a naručili su ga i korisnici izvan zemlje. Ovaj ajurvedski dodatak za zdravlje bitan je tonik za vođenje zdravog života, bilo da ste u ekstremnim zimskim uvjetima ili prolazite kroz stresnu urbanu rutinu koja od vas zahtijeva zanemaren način života. Obično se topla voda ili mlijeko mogu uzeti ubrzo nakon Dabur Chyawanprasha kako bi se povećala učinkovitost dodatka. 

Chyawanprash Česta pitanja:

1. Koje su nuspojave korištenja Dabur Chyawanprasha?

Ne bi trebalo biti nikakvih nuspojava uzimanja Dabur Chyawanprasha . Međutim, ovisno o zdravstvenom stanju osobe koja ga uzima, pacijent može osjetiti blagu nadutost ili kiselost. Prilagodbu doze kako bi odgovarala pojedinim tipovima tijela najbolje je konzultirati liječnika ili liječnika.

2. Koje su prednosti Dabur Chyawanprasha?

 • Poticanje imunološkog odgovora tijela na infekcije poput kašlja i prehlade.
 • Pomaže u pročišćavanju krvi i eliminaciji štetnih toksina iz tijela.
 • Podržava zdravo funkcioniranje srca i dišnog sustava.
 • Pomaže u održavanju čistih i čistih dišnih puteva.

3. Djeluje li Dabur Chyawanprash stvarno?

Dabur Chyawanprash je bogat antioksidansima i pomaže u unutarnjem jačanju vašeg tijela. Redovito uzimanje ovog chyawanprasha čak pomaže u pročišćavanju krvi i sprječava vas da dobijete manje infekcije.

88948gfhjgfhsssaa857 | Bio Rama Dabur Chyawanprash - ključ za zdrav život - potpuni vodič

4. Tko može redovito uzimati Dabur Chyawanprash ?

Dabur Chyawanprash mogu uzimati i djeca starija od 3 godine i odrasli. Starije osobe moraju se posavjetovati sa svojim liječnikom kako bi se uvjerili da normalna doza pomaže njihovom zdravlju.

5. Jesu li Dabur Chyawanprash paketi prikladni za putovanja?

Da, Dabur Chyawanprash pakiranja dolaze u staklenkama svih veličina i mogu se ponijeti bilo gdje u svijetu. Prijazni su za putovanja, prenosivi i imaju dug vijek trajanja.

6. Je li mudro jesti Dabur Chyawanprash nakon jela?

Proizvod je najbolje uzimati ujutro i navečer s toplim mlijekom. Najbolje djeluje kada se pije prije jela s razmakom od najmanje jedan do dva sata od vremena obroka, a ne nakon jela.

7. Koje je najbolje vrijeme za jelo Dabur Chyawanprash?

Chyawanprash se može konzumirati na prazan želudac ujutro ili prije obroka; ako se uzima dva puta dnevno, onda se može uzeti i 30 minuta prije večere ili 2 sata nakon večere.

8. Dabur Chyawanprash vas čini pospanim?

Ne, proizvod vas ne čini pospanim. Omogućava vam da se osjećate u formi, zdravo i živahno tijekom cijelog dana.

9. Mogu li Dabur Chyawanprash uzimati starije osobe?

Da, lako ga mogu uzeti i starije osobe. Međutim, doza će možda morati biti smanjena nego kod normalne odrasle osobe kako bi se izbjegle nuspojave jer je tjelesna konstitucija starijih ljudi različita za različite slučajeve. Najbolje je konzultirati liječnika kako bi odredio optimalnu dozu za pacijenta.

10. Je li Dabur Chyawanprash veganski proizvod?

Ne, Dabur Chyawanprash je vegetarijanski proizvod.

Trenutno se čita:

Ova stranica koristi "kolačiće" (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "Prihvaćam"