Kako vam shilajit može pomoći u treninzima

shilajit va | Bio Rama Kako vam shilajit može pomoći u treninzima

Može li shilajit, tradicionalno poznat kao “razarač slabosti”, dati poticaj rutini treninga?

Tradicionalno poznat kao “razarač slabosti”, ovaj, ayurvedska preparat navodno sadrži više od 84 minerala, podržava imunološki sustav, povećava energiju i izdržljivost, povećava testosteron kod muškaraca i smanjuje upalne procese.

Što je Shilajit?

Dodatak dolazi u obliku praha, što znači da može trajati mjesecima ako se pravilno uzima.

Isprobao sam ovaj himalajski gunk za energicnije treninge. Evo sto se dogodilo.4422456415 | Bio Rama Kako vam shilajit može pomoći u treninzima

Shilajit dolazi s Himalaje – točnije iz bogatog okoliša stvorenog kroz organske materijale koji su tijekom vremena uhvaćeni u Zemljinim tektonskim pomacima. „Ove raspadajuće biljke postupno su se pretvarale u humus, bogatu organsku masu koja je hrana za novi život biljaka, a na kraju je, zbog djelovanja mikroba i ogromnog pritiska težine planina, humus pretvoren u gustu, mineralnu bogatu tvar.

Shilajit ima snažne kognitivne i memorijske prednosti. “Istraživanje počinje podržavati potencijal shilajita u prevenciji nekoliko bolesti, s primarnom primjenom u prevenciji Alzheimerove bolesti. Osim svojih kognitivnih prednosti, studija Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine navodi da je “shilajit, ajurvedska formulacija, siguran za dugotrajnu upotrebu kao dodatak prehrani za niz poremećaja poput anemije zbog nedostatka željeza.”

shilajit 2a | Bio Rama Kako vam shilajit može pomoći u treninzima

Ali nisu samo dobavljači ovih stvari oni koji vjeruju u moć shilajita. “Bodybuilderi ga zapravo vole i uzimaju da pomognu kod fizičke izdržljivosti i hipertrofije jer može ublažiti umor”, rekla je zagovornica biohakera i wellnessa Fiona Gilbert , fiziologinja vježbanja s certificiranim američkim fakultetom za sportsku medicinu. Gilbert zapravo propisuje shilajit kao dodatak za svoje klijente i tvrdi da je iz prve ruke vidjela kako stvari rade.

Kako uzimati Shilajit

Pomiješati ga u čašu tople vode 1 sat prije treninga.

Isprobao sam ovaj himalajski gunk za energicnije treninge. Evo sto se dogodilo.96246461 | Bio Rama Kako vam shilajit može pomoći u treninzima

Iskustva Body buildera

“Uzeo sam svoj shilajit i otišao u teretanu, gdje sam trčao svoju najbržu traku za trčanje. Nisam bio samo brz – potpuno sam srušio svoj prethodni rekord i našao se toliko pun energije da sam se zapravo morao zaustaviti od trčanja kako bih mogao doći do svog ureda na vrijeme.

Bez greške sam uzimao shilajit svaki dan nakon toga i gotovo uvijek osjećam nalet energije i uzbuđenja koje sam prvi put imao četvrtog dana. Iako se sigurno nisam smatrao “pametnijim” od uzimanja shilajita, primijetio sam definitivno povećanje kognitivnih sposobnosti – posebno u smislu koncentracije. Osjećao sam se umjerenije i smirenije, što mi je dalo više nego dovoljan razlog da želim nastaviti uzimati dodatak nakon što je probni mjesec završio.”

“Naša osobna iskustva su pogrešiva, posebno kada su u pitanju subjektivna područja zdravlja.”

“Moguće je da su neki od biološki aktivnih/nutritivnih elemenata u shilajitu utjecali na vas neurološki i/ili metabolički,” rekao mi je recenzent istraživanja za Examine.com Wyatt Brown. “U nedavnom ispitivanju na ljudima , činilo se da doza od 500 mg/dan (ali ne 250 mg) pomaže u očuvanju snage kao odgovor na zamorne mišićne vježbe. “

Ova stranica koristi "kolačiće" (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "Prihvaćam"