Ayurvedska pasta za zube NEEM
35,10 Kn
-+
Vrsta proizvoda: 
Brend: 

Detalji o proizvodu:

Ayurverdka pasta od NEEMA za oštećene desni 100 ml

Neem – ljekovito sveto drvo iz Indije.

Neem je brzorastuće drvo, koje može narasti i do 20 m u visinu (ponekada i do 40 m), sa svijetlozelenim lišćem, izgleda sličnog ambroziji.

U Indiji, ovo drvo smatra se svetim, a poznato je po svojim ljekovitim svojstvima (u indijskim selima zovu ga “seoska apoteka”). Obitelj koja ima drvo neem-a u svom vrtu ili u blizini doma smatra se “zdravstveno osigurana”. Sela koja su okružena drvoredima neem-a poznata su po dobrom zdravlju svojih građana (ovo drvo pročišćava zrak, budući da oslobađa više kisika od ostalog drveća, a osim toga, svi dijelovi ovog drveta imaju ljekovita i iscijeljiteljska svojstva).

Ime ovog drveta na staroindijskom jeziku (sanskritu) “Nimba” (potječe od “Nimbati Syasthymdadati” što znači “dati dobro zdravlje”) . Drugo ime za neem je “Pinchumada”, što prevedeno sa sanskrtia znači “uništavač leproze i iscjeljitelj kožnih bolesti”.

Neem se koristi u staroindijskoj meidcini (ayurvedi) vise od 4 000 godina, zahvaljujući svojim iscijeljiteljskim svojstvima.

Osim zdravstvenih primjena, neem ima široku primjenu i za ljepotu. Neem je čest sastojak u indijskim ayurvedskim preparatima za njegu kože sklone aknama, masne kože, kože sklone osipima i iritacijama, a ulje neem-a koristi se za njegu kose.