Coral Complex 3
180,60 Kn
-+
Vrsta proizvoda: 

Detalji o proizvodu:

Kalcij, magnezij i vitamin D3 doprinose održavanju normalnih kostiju i zubi i održavanju funkcije mišića.

Vitamin D3 doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.
 

Kalcij je najzastupljeniji i jedan od najvažnijih minerala u ljudskom organizmu neophodan je ne samo za kosti i zube, već i za mnoge funkcije našeg organizma. Odrasla osoba sadrži oko 1,2 kg kalcija, od toga  99% je pohranjeno u kostima i zubima, a preostalih 1% u mekim tkivima i tjelesnim tekućinama.
Najpoznatija uloga kalcija je da kostima i zglobovima daje strukturu, čvrstinu i snagu. Osim toga, kalcij je potreban i za pokretanje i grčenje mišića, za propusnost stanične membrane, pospješuje zgrušavanje krvi, a sudjeluje i u funkcijama živčanog sustava.
                                                                                                          
Vitamin D3  -
Glavna uloga vitamina D je održavanje ravnoteže kalcija i fosfora u organizmu, te na taj način osigurava normalnu mineralizaciju kostiju i zubi. Niska razina vitamina D izaziva poremećaj mineralizacije kostiju izazivajući omekšanje kostiju i kod djece dovodi do rahitisa, a kod odraslih do ostomalacije.
Pored te uloge, biološka aktivnost vitamina D povezana je sa normalnom funkcijom imunološkog sustava i sa mnogim drugim funkcijama, neke od njih su još uvijek djelimično istražene.                                             
                                                                                                                                                                 
Magnezij
je dodan kao citrat i oksid, a kalcij ga zahtijeva za prirodan balans. Od 20-30 grama magnezija koje se nalazi u našem tijelu, 60% je smješteno u kostima, a 40% u mekim tkivima. Magnezij sudjeluje u više od 300 enzimskih procesa, važan je za mineralizaciju kostiju, doprinosi održavanju normalnih kostiju i zubi i održavanju funkcije mišića. Nedostatak magnezija u tijelu najčešće prati i nedostatak kalcija.

Vitamin C je dodan zbog sinergijskog efekta, a jabučna kiselina i betain za lakšu probavu kalcija.

 

Dnevna doza (1 kapsula) sadrži:              

  • Kalcija u obliku kalcijevog karbonata: 300 mg, 37% 
  • Magnezija u obliku magnezijevog oksida 50,3 mg,  citrata 5 mg i karbonata 0,7 mg 
  • Betaina 5 mg         
  • Vitamina D3 (kolekalciferol) 10 mcg, 200%