Lepicol
117,50 Kn
-+
Vrsta proizvoda: 

Detalji o proizvodu:

Probavni sustav - crijeva

Probavni sustav obuhvaća veliki broj organa i jedan je od najsloženijih sustava ljudskog organizma, a njegova osnovna funkcija je stalna opskrba tijela vodom, hranjivim tvarima i elektrolitima. Naše zdravlje uvelike ovisi o zdravlju probavnog sustava i zbog toga mu trebamo olakšati obavljanje tog zahtjevnog procesa, a time ćemo osloboditi dio energije za druge procese u organizmu (za odabir i razgradnju svega što uđe u probavni sustav troši se oko 60% živčane energije).
Naša tjelesna obrana posljedica je složene međuigre različitih organa, stanica i molekula koji zajednički djeluju protiv raznih čimbenika koje naš imunološki sustav prepoznaje kao strane. Pritom limfni organi i limfne stanice čine temelj našega obrambenog sustava, čiji je važan dio probavni sustav, a osobito crijeva.

Jeste li znali? Crijeva su naš najveći imunološki organ i sadrže najveći broj stanica imunološkog sustava, čak 60%!

Crijeva su uobičajen naziv za sustav koji se sastoji od tankog i debelog crijeva, rektuma i anusa. U tankom crijevu se vrši apsorpcija hranljivih tvari, vitamina i minerala, u debelom crijevu apsorpcija elektrolita i vode, dok se kroz rektum i anus vrši eliminacija/izbacivanje neprobavljenih i neprobavljivih tvari iz organizma.
Kako crijeva iz dana u dan dolaze u kontakt sa hranljivim, a isto tako i sa štetnim tvarima, bakterijama, virusima, gljivicama,  svakodnevno održavanje crijeva zdravima je jedan od najvažnijih koraka prema učinkovitim tjelesnim funkcijama i dobrobiti za naše cjelokupno zdravlje.

 


Što je Lepicol? – 3 u 1

 

Lepicol je dodatak prehrani, kombinacija tri u jednom - nježnih ljuskastih vlakana indijskog trputca (psyillum), kultura mikroorganizama i inulina.
 

Ljuske indijskog trputca - vlakna


Zdravstvene prednosti vlakana su dobro poznata, trenutna Europska preporuka za dnevni unos vlakana je 25g – nešto što mnogima nedostaje u modernoj prehrani. Stoga, pružanjem visoke kvalitete vlakana u dopuni prehrane donosi mnoge probavne prednosti.
Glavni izvor vlakana u proizvodu Lepicol su ljuske indijskog trputca - psyllium (Plantago ovata forsk). Psyllium je izvanredno vlakno jer ima svojstvo normaliziranja veličine stolice time što zadržava vodu i što istovremeno stvara mekani gel koji lagano gura stolicu duž donjeg probavnog trakta, te ju izbacuje van. Psyllium ima tu prednost da je puno nježniji od drugih uobičajenih vlakana (kao što su pšenica i mekinje), od kojih mnogi mogu nadražiti osjetljive crijevne stijenke.

Kulture mikroorganizama


Lepicol sadrži pet sojeva kultura mikroorganizama. Vaš probavni sustav je dom milijunima bakterija (kultura mikroorganizama) koji pomažu probavi, sprečavaju rast patogenih bakterija kao i u sveopćem imunuloškom sustavu. Održavanje uravnotežene crijevne mikroflore pomaže probavnom traktu u održavanju stabilnog okruženja što pomaže sveukupnom zdravlju. Tu ravnotežu može poremetiti unos štetnih tvari, terapija antibioticima, stres, povišena temperatura i dr. Dodatni unos kultura mikroorganizama putem hrane ili dodataka prehrani je važan dio pomoći unutrašnjosti crijeva da ostane stabilna.

Sojevi kultura mikroorganizama u Lepicolu su:

  • Lactobacillus rhamnosus PXN 54
  • Bifidobacterium bifidum PXN 23
  • Lactobacillus acidophilus PXN 35
  • Lactobacillus plantarum PXN 47
  • Lactobacillus bulgaricus PXN 39


Inulin


Inulin je vlakno iz korjena cikorije. Njegova razgradnja započinje u debelom crijevu, kulture mikroorganizama ga fermentiraju u octenu, mliječnu, maslačnu i propionsku kiselinu. Time se povećava kiselost u crijevima, smanjuje apsorpcija jetrenih toksina i povećava apsorpcija minerala za oko 20% (osobito kalcija, magnezija i željeza). Zbog povećane kiselosti i proizvodnje spojeva s antibakterijskim djelovanjem “dobre” bakterije (mikroorganizmi) potiskuju rast patogenih bakterija i kvasaca.

Dnevna doza (10g) sadrži:

  • Indijski trputac ljuska  6,9g
  • Inulin 3,0g
  • Kulture mikroorganizama 1,2 x 10 9 CFU/10g